Πεντανόστιμα, αφράτα χοιρινά μπιφτεκάκια για να απολαύσετε το τέλειο γεύμα ή δείπνο. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή της Νένας Ισμυρνόγλου για υπέροχα μπιφτέκια που η καινοτομία της είναι η προσθήκη πατάτας στο μείγμα που κάνει τα μπιφτέκια σας αφράτα. Δοκιμάστε τα!
Υλικά συνταγής
600 γρ. χοιρινός κιμάς από μπούτι
1/2 κ.σ. φρέσκια πιπερόριζα, τριμμένη, ή 1/2 κ.γ. ξερή
1 κοφτή κ.σ. γλυκιά πάπρικα (ή ίδια ποσότητα κάρι ή μείγμα των δύο για πιο πικάντικο αποτέλεσμα)
1 κ.γ. ξερή ρίγανη, τριμμένη (ή 2 κ.γ. φρέσκια, ψιλοκομμένη)
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 αυγό
1 μεσαίου μεγέθους πατάτα, ξεφλουδισμένη και τριμμένη στο χοντρό τμήμα του τρίφτη
1 ντοματάκι ολόκληρο από κονσέρβα, πολτοποιημένο
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Ρίχνετε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με τα αρωματικά (πιπερόριζα, πάπρικα, ρίγανη) και το κρεμμύδι και ζυμώνετε ελαφρά. Σπάτε μέσα στο μείγμα το αυγό, ανακατεύετε, προσθέτετε τη πατάτα, το ντοματάκι, 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε πολύ καλά το μείγμα του κιμά και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ ώστε να σφίξει λίγο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200-210° C και λαδώνετε, με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ένα μεγάλο ταψί. Πλάθετε το μείγμα σε μπιφτέκια (περίπου 10-12 τεμάχια μέτριου μεγέθους), τα βάζετε στο ταψί και τα ψήνετε για περίπου 20-25 λ στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
Σημείωση: Ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα από το φούρνο σας αλλά και από το μέγεθος των μπιφτεκιών. Σερβίρετε τα μπιφτέκια σας με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ και μια μεγάλη χωριάτικη σαλάτα για γεύμα ή με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα για ένα ελαφρύ δείπνο.
Πηγή: sintayes.gr