Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπαρμπουνοφάσουλες με πελτέ και φρέσκο δυόσμο

11/04/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοχλιοί με τα μάραθα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 1 κιλό µπαρµπουνοφάσουλα* (χάντρες), κατεψυγµένα (ή περίπου 1,6 κιλά φρέσκα, τα οποία καθαρίζουµε από τα λουβιά)
  • 3 κρεµµύδια, σε ψιλά καρέ
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας πελτές
  • αλάτι, κόκκινο πιπέρι, γλυκό και καυτερό (όσο θέλουµε)
  • τα φύλλα από 5 κλαράκια δυόσµο, ψιλοκοµµένα

Διαδικασία

Σε µια µεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουµε σε µέτρια προς δυνατή φωτιά στο λάδι το κρεµµύδι µέχρι να ροδίσει απαλά.

Προσθέτουµε τα φασόλια και ανακατεύουµε µερικές φορές να λαδωθούν καλά.

Προσθέτουµε 2½ ποτήρια νερό και αφήνουµε το υγρό να κοχλάσει.

Τότε, χαµηλώνουµε και βράζουµε για περίπου 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουµε τον πελτέ διαλυµένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, δυναµώνουµε τη φωτιά και, µόλις το υγρό κοχλάσει ξανά, χαµηλώνουµε σε µέτρια προς χαµηλή και βράζουµε, µε µισοσκεπασµένη κατσαρόλα, για άλλα περίπου 30 – 40 λεπτά ή µέχρι τα φασόλια να µαλακώσουν και να µείνουν µε το λάδι τους.

Κατά το µαγείρεµα, σείουµε την κατσαρόλα για να µην κολλήσει το φαγητό και, αν χρειαστεί µέχρι να γίνουν τα φασόλια, προσθέτουµε νερό.

Στο τέλος, προσθέτουµε κοκκινοπίπερο, αλάτι και το δυόσµο, ανακατεύουµε και αποσύρουµε.

Σερβίρουµε το φαγητό χλιαρό ή σε θερµοκρασία δωµατίου.

*Το ξέρατε;
Τα µπαρµπουνοφάσουλα είναι πιτσιλωτά µε άσπρο και κόκκινο χρώµα, σαν µωσαϊκό. Τα βρίσκουµε φρέσκα µέσα στο λοβό τους, το καλοκαίρι, ή κατεψυγµένα στους καταψύκτες των σούπερ µάρκετ. Επίσης, υπάρχουν και ξερά – αυτά θα χρειαστεί να τα µουλιάσουµε και να τα βράσουµε περισσότερη ώρα, αυξάνοντας αναλόγως και το νερό.

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Πατάτες γιαχνί με κανέλα, δάφνη και ξερή ρίγανη

Next Post

Αγιορείτικο ψωμί ή αλλιώς το ψωμί των μοναχών

Next Post
Αγιορείτικο ψωμί ή αλλιώς το ψωμί των μοναχών

Αγιορείτικο ψωμί ή αλλιώς το ψωμί των μοναχών

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ