Συστατικά
- 160 γρ. χουρμάδες
- 220 γρ. ταχίνι
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. βρόμη, αλεσμένη
- 1 κ.σ. σουσάμι, για διακόσμηση
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 10×17 εκ.
- Κόβουμε ένα χουρμά σε λεπτές φέτες με ένα μαχαίρι και κρατάμε στην άκρη.
- Βάζουμε τους υπόλοιπους χουρμάδες στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε με το ταχίνι, το αλάτι και την βρόμη.
- Χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να έχουμε μια πάστα αφράτη χωρίς κομματάκια.
- Μεταφέρουμε το μείγμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας στο ταψάκι που έχουμε προετοιμάσει και απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά του.
- Απλώνουμε τις φέτες του χουρμά που έχουμε κρατήσει στην επιφάνεια του μείγματος και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα για 30 λεπτά.
- Στην συνέχεια, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, βάζουμε πάλι στο ψυγείο και σερβίρουμε κρύες τις μπάρες.
Tip
Διατηρούνται στο ψυγείο!
Πηγή: akispetretzikis.com