Συστατικά
450 γρ. ταχίνι, ή φιστικοβούτυρο
200 γρ. μέλι
200 γρ. κουβερτούρα, σε κομμάτια
150 γρ. ξηρούς καρπούς
150 γρ. δημητριακά ολικής
200 γρ. βρόμη
80 γρ. cranberries, αποξηραμένα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ας μαγειρέψουμε…
Ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα στα 800 watt.
Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσέχουμε να μην το ανακατέψουμε πολύ για να μη σφίξει πολύ το μείγμα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ καλυμμένο με διαφανή μεμβράνη στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt για 2 λεπτά ή σε μπεν μαρί.
Ανακατεύουμε τη σοκολάτα στο μείγμα ταχινιού-μελιού.
Προσθέτουμε τη βρόμη, τους ξηρούς καρπούς, τα cranberries, και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.
Ρίχνουμε τα δημητριακά και ανακατεύουμε με το χέρι.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο κομμάτι διαφανής μεμβράνης πάνω σε ένα ταψί 20×30 εκ.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τη μεμβράνη, πασπαλίζουμε με λίγα ακόμα δημητριακά και καλύπτουμε με τη μεμβράνη που προεξέχει.
Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 3-4 ώρες.
Αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο και κόβουμε σε περίπου 20 ισομερείς μπάρες.
Σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com