Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπακλαβάς με σοκολάτα

07/09/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γλυκόξινες μπουκίτσες κοτόπουλου με καστανό ρύζι
0
SHARES
Share on Facebook

ΥΛΙΚΑ

1200 gr. Φύλλα Κρούστας

550 gr. Βούτυρο (Αγελαδινό)

400gr. Καρύδι (αλεσμένο ελαφρώς)

100gr. Κουβερτούρα

Υλικά για σιρόπι:

1700 gr. Νερό

2 κιλά Ζάχαρη

300 gr. Γλυκόζη

½ Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θα χρησιμοποιηθεί ταψί 45Χ 30 εκ.

Απλώνουμε δύο, δύο τα φύλλα κρούστας στο ταψί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να προσαρμοστούν στο μέγεθος του ταψιού.

Έπειτα τα βουτυρώνουμε.

Ξανά επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στο 1/3 των φύλλων που έχουμε. Ρίχνουμε την πρώτη στρώση καρύδι.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 1/3 των φύλλων, ρίχνοντας τα υπόλοιπα καρύδια.

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που μας έχουν μείνει, βουτυρώνοντας τα καλά.

Κόβουμε το μπακλαβά σε διαστάσεις και κομμάτια της προτίμησης σας. Έπειτα βάζουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 oC για 60 λεπτά περίπου.

Προετοιμασία για σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει. Σιρόπιασμα:

Μόλις βγάλουμε τον μπακλαβά από τον φούρνο ρίχνουμε σε ζεστή θερμοκρασία και το σιρόπι.

Έπειτα περιμένουμε για μία περίπου ώρα μέχρι να ωριμάσει έτσι ώστε να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Προετοιμασία σοκολάτας:

Πρώτα πρέπει το γλυκό μας να έχει κρυώσει.

Έπειτα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.

Αφαιρούμε τα κομμάτια ένα, ένα από το ταψί και τα βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα.

Έπειτα τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα μέχρι να δέσει η σοκολάτα.
Μόλις τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

Πηγή: sokolatomania.gr

 

Previous Post

Κοτόπουλο με παρμεζάνα

Next Post

Σταμναγκάθι με κρεμμύδια τσιγαριαστά, και φάβα από κουκιά

Next Post
Γλυκόξινες μπουκίτσες κοτόπουλου με καστανό ρύζι

Σταμναγκάθι με κρεμμύδια τσιγαριαστά, και φάβα από κουκιά

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ