Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπακλαβάς με φυστίκι Αιγίνης

06/09/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μπακλαβάς με φυστίκι Αιγίνης
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά
2 πακέτα φύλλο κρούστας
300γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
100γρ. φρέσκο πρόβειο βούτυρο
400γρ. φυστίκι Αιγίνης ψίχα
Σιρόπι
600γρ. ζάχαρη
500ml νερό
1 ξύλο κανέλας
Φλούδα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση
Αρχικά αφήνουμε τα φύλλα μας να ξεπαγώσουν και κόβουμε στη μέση. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί όσο οι διαστάσεις του μισού φύλλου. Θα δημιουργήσουμε περίπου 48 φύλλα αν η συσκευασία μας έχει 12 φύλλα.
Θρυμματίζουμε τα φυστίκια στο γουδί, όχι να γίνουν πούδρα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα δυο είδη βουτύρων και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσουν.
Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα 15 φύλλα, ραντίζοντας ελάχιστα με το βούτυρο ενδιάμεσα με ένα πινέλο (δεν ακουμπάμε το πινέλο πάνω στα φύλλα).
Πασπαλίζουμε με την μισή ποσότητα από το φυστίκι. Επαναλαμβάνουμε με άλλα 15 φύλλα και ξανά φυστίκι. Τέλος σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας ενδιάμεσα.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο την επιφάνεια και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Ραντίζουμε με νερό, κόβουμε σε κομμάτια τον μπακλαβά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς αέρα για περίπου 1 ώρα.
Δέκα λεπτά πριν βγάλουμε τον μπακλαβά από το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και βράζουμε για 5 λεπτά αφού ξεκινήσει ο βρασμός.
Περιχύνουμε το σιρόπι στον ζεστό μπακλαβά. Αφήνουμε στον πάγκο ξεσκέπαστο για μια ώρα να απορροφήσει το σιρόπι πριν σερβίρουμε.
Σερβίρουμε με έξτρα φυστίκι ή μια μπάλα παγωτό.
Καλή επιτυχία!!!

Διαβάστε περισσότερα στο  kritikes-geuseis.gr

Previous Post

Ξεροτήγανα με αμύγδαλο και σουσάμι

Next Post

Αφράτο και πεντανόστιμο κέικ βανίλιας με γλάσο λευκής και μαύρης σοκολάτας

Next Post
Αφράτο και πεντανόστιμο κέικ βανίλιας με γλάσο λευκής και μαύρης σοκολάτας

Αφράτο και πεντανόστιμο κέικ βανίλιας με γλάσο λευκής και μαύρης σοκολάτας

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ