Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπακλαβάς με άρωμα μαστίχας

22/02/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας και πατάτες
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά:

1 κιλό φύλλο κρούστας

2 φλιτζ. Bιτάμ Soft λιωμένο

Για τη γέμιση:

300 γρ. καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη

300 γρ. αμυγδαλόψιχα χοντροκοπανισμένη

4 κουταλιές ζάχαρη

3 κουταλιές κανέλα

1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη

Για το σιρόπι:

3 φλιτζ. ζάχαρη

2 φλιτζ. νερό

1 φλιτζ. μέλι

5-6 γαρίφαλα

1 ξυλάκι κανέλας

ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι

1 φλιτζ. Bιτάμ Soft για το άλειμμα

φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο

Ξεκινάμε!

1          Ανακάτεψε σε ένα μπολ τα υλικά της γέμισης και κόψε τα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσεις.

2          Πάρε το εν λόγω ταψί, άλειψέ το με Βιτάμ

και τοποθέτησε μέσα 5 φύλλα, αλειμμένα κι αυτά με Bιτάμ. Άπλωσε τη μισή από τη γέμιση, κάλυψε με 2 αλειμμένα φύλλα, πρόσθεσε την υπόλοιπη γέμιση και σκέπασε με άλλα 5 φύλλα που έχεις ήδη αλείψει.

3          Χάραξε τον μπακλαβά σε κομμάτια και περίχυσέ τον με το υπόλοιπο Bιτάμ. Ράντισε με λίγο κρύο νερό την επιφάνειά του και ψήσ’ τον για περίπου 30 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180°C. Μετά χαμήλωσε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 120°C και ψήσε για περίπου 40-50 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

4          Βέβαια, μπακλαβάς χωρίς σιρόπι γίνεται; Δε γίνεται. Όσο, λοιπόν, ψήνεται ο μπακλαβάς στο φούρνο, βράσε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 10 λεπτά, αφαίρεσε τα αρωματικά και άφησέ το να κρυώσει.

5          Βγάλε τον μπακλαβά από το φούρνο, περίχυσέ τον με το κρύο σιρόπι και, μόλις απορροφηθεί, κόψε σε κομμάτια και γαρνίρισε με φιστίκι Αιγίνης.

Καλή όρεξη!

Πηγή: cookoo.gr

Previous Post

Μπεκρή μεζέ

Next Post

Σνίτσελ κοτόπουλο

Next Post
Μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας και πατάτες

Σνίτσελ κοτόπουλο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ