Yλικά:
1 κιλό καρύδια αλεσμένα
1 κιλό φύλλο κρούστας
2 φλ. ζάχαρη
Λίγο μοσχοκάρυδο
250γρ βούτυρο γάλακτος
Γαρύφαλλο ολόκληρο (σε καρφάκια)
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
Μισό λεμόνι πλυμένο καλά
5 φλ. νερό
Εκτέλεση:
Βάζετε σε μπολ τα καρύδια με το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε καλά.
Στρώνετε σε μεγάλο ταψί 3 φύλλα κρούστας, χωρίς να τα βουτυρώσετε. Στο 3ο φύλλο πασπαλίζετε μερικές κουταλιές από το μίγμα καρυδιού.
Συνεχίζετε με φύλλο-γέμιση έως ότου τελειώσουν.
Φροντίζετε πάνω-πάνω να κρατήσετε 3 φύλλα κρούστας χωρίς γέμιση. Κόβετε το γλυκό σε κομμάτια και σε κάθε κομμάτι καρφώνετε ένα γαρύφαλλο.
Βάζετε το βούτυρο να κάψει καλά και το ρίχνετε κουταλιά-κουταλιά στο γλυκό ειδικά στα σημεία που το έχετε κόψει.
Ψήνετε το γλυκό στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 2 ώρες.
Όταν ψηθεί το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το περιχύνετε με το σιρόπι, που έχετε για 5 λεπτά.
Πηγή: sintagespareas.gr