Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπακλαβαδάκια αμυγδάλου

29/08/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χταποδοπίλαφο
0
SHARES
Share on Facebook

Προετοιμασία: 10-12 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

Φύλλο κρούστας 1 πακέτο

Αμύγδαλα 250 γρ ψημμένα ψιλοκομμένα

Βούτυρο ή μαργαρίνη 200 γρ

Κανέλα σκόνη 1 κουτάλι της σούπας

Για το σιρόπι

Ζάχαρη 3 ποτήρια του νερού

Νερό 2 ποτήρια του νερού

Πορτοκάλι ή μανταρίνι 1/2 ποτήρι νερού χυμό και 2 φλούδες ή 4 από μανταρίνι

Λεμόνι χυμό από 1/2

Κανέλα για πασπάλισμα

Οδηγίες

Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ, τα ψιλοκόβουμε και τα καβουρδίζουμε για 4-5 λεπτά.

Τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε την κανέλα και τα ανακατεύουμε.

Βάζουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη σε κατσαρολάκι να λιώσει.

Ανοίγουμε τα φύλλα στο πάγκο της κουζίνας, τα ραντίζουμε ένα – ένα με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου με τα αμύγδαλα και την κανέλα.

Τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο ( 3 ή 4 φύλλα μαζί) τα τυλίγουμε σε ρολό σφικτό με ομοιόμορφο πάχος.

Κόβουμε σε φέτες, τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, σε απόσταση η μία φέτα από την άλλη και ραντίζουμε με βούτυρο.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Ραντίζουμε με λίγο νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη ,το νερό, το χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιού, τις φλούδες από το πορτοκάλι ή μανταρίνι, αφήνουμε να βράσουν για  7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Μόλις ψηθούν τα μπακλαβαδάκια  τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα βάζουμε σε άλλο ταψί για να τα σιροπιάσουμε (έτσι όπως είναι ζεστά).

Πασπαλίζουμε  με λίγη κανέλα και σερβίρουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

 

 

Previous Post

Αμύγδαλο γλυκό κουταλιού

Next Post

Γλυκιά κολοκυθόπιτα με σταφίδες

Next Post
Χταποδοπίλαφο

Γλυκιά κολοκυθόπιτα με σταφίδες

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ