Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπακαλιάρος πλακί

23/03/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μπακαλιάρος πλακί
0
SHARES
Share on Facebook

Αυτό το πλακί της κατσαρόλας το κάνω με πολλά ψάρια όπως πέρκα, σολομό, σφυρίδα αλλά γίνεται ωραίο και με τον μπακαλιάρο παστό ή ξαλμυρισμένο. Η συνταγή αυτή είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση για ένα νοστιμότατο, υγιεινό και ελαφρύ φαγητό.
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο μπακαλιάρο 800-1000 γραμμάρια
4-5 μέτριες πατάτες
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κιλό ντομάτες τριμμένες και μια κουταλιά πελτέ
3 σκελίδες σκόρδο
1 χεράκι μαϊντανό
Αλάτι – Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρω ελαφρά τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο. Προσθέτω το σκορδάκι να μαραθεί και λίγο νεράκι να μην τσιγαριστούν και γίνουν βαρειά. Αφού βράσουν κανένα δεκάλεπτο προσθέτω τις ντομάτες τριμμένες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αλατοπιπερώνω (αν ο μπακαλιάρος είναι παστός προσέχουμε το αλάτι).
Τα αφήνω να βράσουν (2-3 βράσεις). Έχω καθαρίσει και κόψει τις πατάτες σε φέτες χοντρές. Τις αλατίζω ελάχιστα και τις στρώνω μέσα στο ζωμό που βράζει προσθέτοντας νεράκι αν χρειάζεται (γιατί οι πατάτες πίνουν νερό αρκετό).
Τις αφήνω να βράσουν κανένα πεντάλεπτο και εν συνεχεία προσθέτω από πάνω προσεκτικά στη στρώση με τις πατάτες τα κομμάτια του ψαριού. Παίρνω από τη σάλτα και ραντίζω τα ψάρια από πάνω με ένα κουτάλι ώστε να πάει η σάλτσα καλά και στο ψάρι.
Κλείνω τη χύτρα αφού βεβαιωθώ ότι έχει αρκετό νεράκι.
Μόλις σφυρίξει κλείνω το μάτι και αφήνω να βράσει το φαγητό στον ατμό του.
Ανοίγω τη χύτρα όταν τελειώσει και ελέγχω αν θέλει ένα τελευταίο βράσιμο με τη χύτρα ανοιχτή ώστε να πιει τα υγρά που τυχόν περισσεύουν και να μελώσει το ζουμάκι του φαγητού μας.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Εάν ο μπακαλιάρος είναι παστός τον ξαλμυρίζουμε τουλάχιστον 24 ώρες και αλλάζουμε το νερό κάθε 4-5 ώρες.
Το φαγητό αυτό το κάνω στη φαρδειά χύτρα ταχύτητας και γίνεται πολύ γρήγορα και χωρίς να χρησιμοποιώ πολλά σκεύη, ταψιά και άλλα “τζουμπλέκια” που είναι ταλαιπωρία στο συμμάζεμα !!!
Αν δεν το κάνετε σε χύτρα αλλά σε κατσαρόλα συνηθισμένη πρέπει να είναι φαρδιά και προσοχή στη φωτιά. Μέτρια και σιγανό βράσιμο μη λιώσουν τα υλικά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr – από την κ. Σοφία Μούτσου – τ. Δήμαρχο Στυρέων

Previous Post

Συνελήφθη ο Πακιστανός που αποπειράθηκε να βιάσει γυναίκα στο κέντρο της Ιεράπετρας

Next Post

Παραδοσιακός μπακαλιάρος σκορδαλιά

Next Post
Μπακαλιάρος πλακί

Παραδοσιακός μπακαλιάρος σκορδαλιά

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ