Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπακαλιάρος πλακί

21/04/2019
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σαρδέλες στο φούρνο με πιπεριές
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά:
1/2 κιλό φρέσκος μπακαλιάρος
1/2 κιλό πατάτες
1 μάτσο καρότα
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα
5 – 6 κλωνιά μαϊντανός
λίγη ρίγανη
1 φύλλο δάφνη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας τριμμένη γαλέτα
λίγος χυμός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Πλένετε το ψάρι και το χαράζετε ελαφρά και από τις 2 πλευρές.
2. Το βάζετε σε μια πιατέλα μαζί με τα καρότα, τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια, κομμένα όλα σε στρογγυλές λεπτές φέτες, λίγο μαϊντανό, τη ρίγανη, τη δάφνη και το κρασί.
3. Τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα. Κατά το διάστημα αυτό, γυρίζετε 5 – 6 φορές το ψάρι, για να μπορέσει να μαριναριστεί από όλες τις πλευρές του.
4. Ρίχνετε ελαιόλαδο σε ένα πυρέξ και βάζετε μέσα το ψάρι.Προσθέτετε και τη μαρινάτα αφού την περάσετε από ψιλό τρυπητό. Ρίχνετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και το βάζετε σε δυνατό φούρνο να ψηθεί για περίπου 40 λεπτά, φροντίζοντας να το ποτίζετε τακτικά με το ζωμό του.
5. Λίγα λεπτά πριν το βγάλετε από το φούρνο, το πασπαλίζετε με τριμμένη γαλέτα και ρίχνετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
6. Όταν πρόκειται να το σερβίρετε το τοποθετείτε σε μια πιατέλα, το περιχύνετε με χυμό λεμονιού και το γαρνίρετε με πατάτες βρασμένες πασπαλισμένες με μαϊντανό.

Πηγή: infokids.gr

Previous Post

Σαρδέλες στο φούρνο με πιπεριές

Next Post

Φιλέτο μπακαλιάρου με σος από κρόκο Κοζάνης και πουρέ αρακά

Next Post
Σαρδέλες στο φούρνο με πιπεριές

Φιλέτο μπακαλιάρου με σος από κρόκο Κοζάνης και πουρέ αρακά

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ