Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπακαλιάρος πανέ με πατάτες

24/03/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μπακαλιάρος πανέ με πατάτες
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

Για τις πατάτες

  • 200 γρ. αλάτι, χοντρό, για το ψήσιμο
  • 250 γρ. πατάτες baby
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 5 κλ. θυμάρι
  • 3 κλ. ρίγανη

Για τις κροκέτες

  • 400 γρ. μπακαλιάρο, φιλέτο, χωρίς δέρμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 αβγά, μέτρια
  • 150 γρ. ψωμί τριμμένο
  • 1 κ.σ. γάλα
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • σάλτσα αγιολί, για το σερβίρισμα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τις πατάτες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε αλάτι χοντρό σε ένα ταψί.
  • Απλώνουμε πάνω από το αλάτι τις πατάτες και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφαιρούμε τις πατάτες από το ταψί και τινάζουμε τυχόν αλάτι που έχει κολλήσει στη φλούδα τους.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Σοτάρουμε με το δεντρολίβανο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. ανακατεύοντας διαρκώς με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Για τις κροκέτες

  • Κόβουμε το φιλέτο ψαριού σε κομμάτια 4 εκ. και αλατοπιπερώνουμε.
  • Θα  χρειαστούμε 3 μπολ. Στο πρώτο βάζουμε το αλεύρι, στο δεύτερο τα αυγά χτυπημένα με το γάλα και στο τρίτο το τριμμένο ψωμί.
  • Βουτάμε τα κομμάτια του ψαριού πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από το τριμμένο ψωμί.
  • Ζεσταίνουμε 3-4 εκ. ηλιέλαιο σε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα παναρισμένα κομμάτια μπακαλιάρου για 2-3 λεπτά γυρνώντας τα να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  • Αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από περιττά λάδια.
  • Σερβίρουμε με την αγιολί και φρέσκο μαϊντανό.

Πηγή: akispetretzikis.com

Previous Post

Μπακαλιάρος σκορδαλιά με κουρκούτι, αφράτος σαν λουκουμάς

Next Post

Μπακαλιάρος τηγανιτός και σκορδαλιά

Next Post
Μπακαλιάρος τηγανιτός και σκορδαλιά

Μπακαλιάρος τηγανιτός και σκορδαλιά

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ