Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας και πατάτες

22/02/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μπουρεκάκια με μυζήθρα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τον μπακαλιάρο

½ κιλό  φιλέτα καθαρισμένα μπακαλιάρου, κομμένο σε κομμάτια

αλεύρι

3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 ώριμες ντομάτες, τριμμένο

2 φύλλα δάφνης

½ κουταλιά γλυκού ζάχαρη

ελαιόλαδο

50 ml. λευκό κρασί

150 ml νερό

1 κούπα φρυγανιά τριμμένη

Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλατοπίπερο

Για την γαρνιτούρα με πατάτες

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

30 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 κιλό πατάτες σε ροδέλες

2 κρεμμύδια κομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Για τον μπακαλιάρο

Αφού καθαρίσετε τα φιλέτα μπακαλιάρου σκουπίστε με χαρτί κουζίνας, αλευρώστε τα και τηγανίστε τα (πρώτα με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω) και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και αφήνετε στην άκρη.

Στο ίδιο λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο, προσθέστε την πάπρικα και αμέσως μετά τις τριμμένες ντομάτες.

Μαγειρεύετε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.

Ρίχνετε το κρασί και χαμηλώνετε την εστία μαγειρεύοντας για 5 λεπτά. Προσθέτετε το νερό και μαγειρεύετε 10 λεπτά μέχρι να πήξει.

Προσθέστε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο τηγάνι, καλύψτε με τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σκόρδο, τριμμένη φρυγανιά και το μαϊντανό.

Ψήστε 5-10 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.

Για την γαρνιτούρα με πατάτες

Κόβετε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια.

Σοτάρετε το βούτυρο με το λάδι και το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτετε στο σοτάρισμα και τις πατάτες, τις οποίες προσέχετε να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.

Αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε τις πατάτες να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.

Λίγο αργότερα προσθέτετε το πιπέρι και το μαϊντανό, αφήνετε για λίγο ακόμα και αφαιρείτε από την εστία.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Previous Post

Τυρολουκουμάδες

Next Post

Μπακλαβάς με άρωμα μαστίχας

Next Post
Μπουρεκάκια με μυζήθρα

Μπακλαβάς με άρωμα μαστίχας

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ