Για το μπακαλιάρο με κρούστα θα χρειαστείτε
- 3 φιλέτα ξαλμυρισμένα Μπακαλιάρος
- 1 κιλό Πατάτες
- ½ φλυτζάνι του τσαγιού Ελαιόλαδο
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού Γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας Ηλιέλαιο
- 3 σκελίδες πολτοποιημένες Σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού Πιπέρι
- 3 κλωνάρια ψιλοκομμένο Μαϊντανό
Εκτέλεση
1 Πλένετε τον μπακαλιάρο, τον βάζετε να σουρώσει, καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κύβους και τις βάζετε να βράσουν σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2 Τις βγάζετε από την κατσαρόλα, τις σουρώνετε και τις λιώνετε να γίνουν πουρές. Στην συνέχεια στον πουρέ προσθέτετε το γάλα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο αλάτι και τα ανακατεύετε όλα μαζί.
3 Βάζετε σε ένα ταψί τα φιλέτα μπακαλιάρου, τα αλείφετε με το ηλιέλαιο και με το πολτοποιημένο σκόρδο, τα αλατοπιπερώνετε και τα καλύπτετε με τον πουρέ που έχουμε φτιάξει.
4 Τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα φιλέτα. Μετά το βάζετε στο γκριλ για να ροδοκοκκινίσει για 5 λεπτά.
5 Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και πασπαλίζετε τα φιλέτα. Σερβίρεται ζεστό.
Πηγή και φωτογραφία από chefoulis