Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Mπακαλιάρος με κρούστα πατάτας και σκόρδου

25/04/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αγειορίτικος ροφός με άσπρη σάλτσα από τον Μοναχό Επιφάνιο για την Κυριακή των Βαΐων
0
SHARES
Share on Facebook

Για το νηστίσιμο μπακαλιάρο με κρούστα θα χρειαστείτε

  • 3 φιλέτα ξαλμυρισμένα ‏Μπακαλιάρος
  • 1 κιλό ‏Πατάτες
  • ½ φλυτζάνι του τσαγιού ‏Ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ‏Γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ‏Ηλιέλαιο
  • 3 σκελίδες πολτοποιημένες ‏Σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏Αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ‏Πιπέρι
  • 3 κλωνάρια ψιλοκομμένο ‏Μαϊντανό

Εκτέλεση

1 Πλένετε τον μπακαλιάρο, τον βάζετε να σουρώσει, καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κύβους και τις βάζετε να βράσουν σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

2 Τις βγάζετε από την κατσαρόλα, τις σουρώνετε και τις λιώνετε να γίνουν πουρές. Στην συνέχεια στον πουρέ προσθέτετε το γάλα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο αλάτι και τα ανακατεύετε όλα μαζί.

3 Βάζετε σε ένα ταψί τα φιλέτα μπακαλιάρου, τα αλείφετε με το ηλιέλαιο και με το πολτοποιημένο σκόρδο, τα αλατοπιπερώνετε και τα καλύπτετε με τον πουρέ που έχουμε φτιάξει.

4 Τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα φιλέτα. Μετά το βάζετε στο γκριλ για να ροδοκοκκινίσει για 5 λεπτά.

5 Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και πασπαλίζετε τα φιλέτα. Σερβίρεται ζεστό.

Pηγή και φωτογραφία από chefoulis

Previous Post

Μαρίδες τηγανητές με κουρκούτι

Next Post

Μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας τηγανητός

Next Post
Αγειορίτικος ροφός με άσπρη σάλτσα από τον Μοναχό Επιφάνιο για την Κυριακή των Βαΐων

Μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας τηγανητός

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ