Συστατικά:
7-8 ποτήρια μούστο
1 ποτήρι σιμιγδάλι
Οδηγίες:
Βάζουμε το μούστο να βράσει και ρίχνουμε σιγά – σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνέχεια, για να μη σβολιάσει. Μπορούμε να ρίξουμε το σιμιγδάλι με ένα σουρωτήρι. Βάζουμε το σιμιγδάλι μέσα στο σουρωτήρι και το κουνάμε συνέχεια πάνω από το μούστο, ενώ ανακατεύουμε. Τον βράζουμε περίπου 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη, αν θέλουμε τη μουσταλευριά γλυκύτερη. Μπορούμε να φτιάξουμε τη μουσταλευριά και με αλεύρι αντί σιμιγδάλι.
Συνταγή για μουσταλευριά με αλεύρι
1 ποτήρι μούστο
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
Βάζουμε το αλεύρι σε μικρή κατσαρόλα και το καβουρδίζουμε ελαφρά. Θέλει προσοχή να μην σκουρύνει. Αφού κρυώσει το αλεύρι, το αδειάζουμε στην κατσαρόλα που θα φτιάξουμε τη μουσταλευριά και προσθέτουμε τον κρύο μούστο, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να βράσει και να δέσει η μουσταλευριά. Τη σερβίρουμε σε μικρά μπολ ή σε ρηχές μεγάλες πιατέλες. Ρίχνουμε στην επιφάνεια μπόλικη καρυδόψιχα κοπανισμένη, κανέλλα και σουσάμι.