Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μουσακάς με πατάτες

02/07/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μουσακάς με πατάτες
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Πατάτες 6-8 μεγάλες

Κιμάς μοσχαρίσιος 700 γρ

Κρεμμύδια ξερά 2 μεγάλα ψιλοκομμένα

Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί

Ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

Κανέλα 1/2 κουταλάκι γλυκού

Για την μπεσαμέλ

Γάλα 1 λίτρο

Αυγά 3 τεμ

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 12 κουταλιές σούπας κοφτές

Βούτυρο 170 γρ

Κεφαλοτύρι 150 γρ τριμμένο

Αλάτι-πιπέρι

Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι γλυκού κοφτό τριμμένο

Οδηγίες

Καθαρίζουμε και βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό τις πατάτες μας, τόσο όσο να τσιμπιούνται με ένα πιρούνι.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Σοτάρουμε και τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Προσθέτουμε το ντοματάκι κον κασέ, αλάτι , πιπέρι και κανέλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά μέχρι να πιει το ζουμάκι του.

Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες πάχους 2 cm περίπου και τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ.

Απλώνουμε από πάνω και τον κιμά και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε την μπεσαμέλ.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα το αλεύρι.

Προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε και τα αυγά, το αλατοπίπερο και το τριμμένο μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να μην σβολιάσει.

Τέλος προσθέτουμε το τυρί τριμμένο και αποσύρουμε από την φωτιά ενώ έχει πήξει η μπεσαμέλ.

Απλώνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά, πασπαλίζουμε με λίγο τυράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα από πάνω. Αφήνουμε να σταθεί εκτός φούρνου για 15-20 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

 

Previous Post

Εκπτώσεις στα εισιτήρια επιστροφής αναπληρωτών εκπαιδευτικών 

Next Post

Σπιτικό παγωτό καϊμάκι

Next Post
Μουσακάς με πατάτες

Σπιτικό παγωτό καϊμάκι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ