Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μουσακάς με κρέμα πατάτας  (νηστίσιμος)

01/08/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μουσακάς με κρέμα πατάτας  (νηστίσιμος)
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά συνταγής:

1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες

1½ πακέτο μανιτάρια φρέσκα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 ξύλο κανέλας

λάδι για το τηγάνισμα

1½ φλ . φρυγανιά τριμμένη

αλάτι

πιπέρι

Για την κρέμα

5 φλ. ζωμό λαχανικών

3/4 φλ. νιφάδες πατάτας για πουρέ

1/2 φλ. ελαιόλαδο

3/4 φλ. αλεύρι για όλες της χρήσεις

μοσχοκάρυδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες. Τις βάζουμε σε κρύο νερό με αλάτι για 10΄,για να μην ρουφήξουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα. Μπορούμε αντί να τις τηγανίσουμε, να τις ψήσουμε στο φούρνο αφού τις λαδώσουμε ελαφρά. Στραγγίζουμε καλά και τις σκουπίζουμε να φύγουν τα υγρά.
  2. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα και από της δύο πλευρές και της βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για 4΄. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι πιπέρι και το ξύλο της κανέλας. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Αλείφουμε ένα τετράγωνο ταψί με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με 4 κ.σ φρυγανιά. Στρώνουμε τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια.
  5. Για την κρέμα: σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να κάψει αλλά όχι να βράσει. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τις νιφάδες της πατάτας ανακατεύουμε σιγά-σιγά μέχρι να διαλυθούν καλά. 6. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ξανθό. Αδειάζουμε σιγά σιγά το πουρέ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Τέλος ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
    7. Απλώνουμε την κρέμα στις μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γαλέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 40′ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή: syntagesmekefi.gr – Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

Previous Post

Ρακόμελο

Next Post

Χοχλιοί με χόντρο

Next Post
Χοχλιοί με χόντρο

Χοχλιοί με χόντρο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ