Θα χρειαστούμε:
250 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. κονιάκ
4 αυγά
Πως το κάνουμε:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ξύσμα στο τέλος, κρατάμε ένα μικρό κομματάκι από την κουβερτούρα.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά.
Αφού λιώσει η κουβερτούρα ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα και προσθέτουμε το κονιάκ.
Χτυπάμε ξανά για λίγο στο μίξερ και μεταφέρουμε σε μπολάκια. Προσθέτουμε λίγο ξύσμα σοκολάτας στην κορυφή σε κάθε μπολ. Χρειάζεται να μείνει τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο για να σταθεί.
Καλή επιτυχία!
*Την κουβερτούρα δεν τη ρίχνουμε καυτή στο μείγμα αφήνουμε για λίγο να κρυώσει ελαφρώς, όχι όμως τελείως.
Πηγή: spitimouspitakimou0.blogspot.gr