Μουστοκούλουρα – Παραδοσιακή συνταγή

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

  • 1 ποτήρι λάδι (ελαιόλαδο ή ελαφρύ σπορέλαιο)
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι μούστο
  • ¾ ποτηριού πορτοκαλάδα (φυσικός χυμός)
  • 2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1 ρακοπότηρο κονιάκ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. μείγμα κανέλα & γαρίφαλο
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου – όσο σηκώσει η ζύμη)

🧑‍🍳 Εκτέλεση:

  1. Σε μεγάλο μπολ, χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
  2. Προσθέτετε τον μούστο.
  3. Διαλύετε τη σόδα μέσα στην πορτοκαλάδα (θα αφρίσει) και τη ρίχνετε στο μείγμα.
  4. Διαλύετε το μπέικιν πάουντερ μέσα στο κονιάκ και προσθέτετε κι αυτό στο μείγμα.
  5. Προσθέτετε το μείγμα κανέλα – γαρίφαλο.
  6. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας, μέχρι να σχηματιστεί μαλακή, ελαφρώς λαδερή ζύμη που να πλάθεται.
  7. Πλάθετε κουλουράκια στο σχήμα που προτιμάτε (π.χ. στρογγυλά, πλεξουδάκια).
  8. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

💡 Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε σουσάμι από πάνω για πιο τραγανή υφή.
  • Αν δεν έχετε μούστο, χρησιμοποιήστε πετιμέζι διαλυμένο σε λίγο νερό.
  • Φυλάσσονται αρκετές μέρες σε αεροστεγές δοχείο.

Πηγή: incrediblecrete.gr

Μοιραστείτε το άρθρο