Μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Μερίδες: 4

4 μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες

Για την ασιατική μαρινάδα

4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 μίσχο λεμονόχορτο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Ότι πρέπει για τα ανοιξιάτικα ΒΒQ αυτή η συνταγή με την πολύ ιδιαίτερη και αρωματική μαρινάδα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Μαρινάδα: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Βάζουμε τις μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες μας σε ένα ταψί και στη συνέχεια τις περιχύνουμε με τη μαρινάδα, αλείφοντας καλά με τα χέρια μας ή με τη βοήθεια ενός πινέλου. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το ταψί μας με μία πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τις σπαλομπριζόλες να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 2

Μόλις είναι έτοιμο το BBQ, τοποθετούμε τις σπαλομπριζόλες στη σχάρα και ψήνουμε για 10΄ έως 15΄ λεπτά ή μέχρι να ψηθούν όπως επιθυμούμε. Τις αναποδογυρίζουμε ανά διαστήματα και τις αλείφουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα. Σταματάμε το άλειμμα 5΄ λεπτά προτού τις αφαιρέσουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Τις σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα ή ψητά λαχανικά.

Πηγή: olivemagazine.gr

Μοιραστείτε το άρθρο