Συστατικά
1 κιλό Χτένι μόσχου
500 γρ. Μανιτάρια πλευρώτους
2 Κρεμμύδια
2 Καρότα
2 Κλωνάρια
Σέλερι
2 Ντομάτες
1 κ.σ.Πάστα ντομάτας
350 mL Ημίγλυκο κόκκινο κρασί
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
2 κύβους MAGGI Ζωμός Βοδινό
Εκτέλεση
Βήμα 1
Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε με 2 κ.σ ελαιόλαδο τα χοντροκομμένα τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 2
Στη συνέχεια προσθέστε το σέλερι και το καρότο χοντροκομμένα.
Βήμα 3
Χαμηλώστε στη μέση την ένταση της εστίας και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
Βήμα 4
Ρίξτε μέσα την πάστα τομάτας και όταν αρχίσει να ‘’πιάνει’’ στον πάτο της κατσαρόλας σβήστε με το κρασί. Αφήστε για 5 λεπτά και βάλτε τις τομάτες χοντροκομμένες
Βήμα 5
Παράλληλα σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο το μοσχάρι (καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια περίπου 4 εκατοστών) σε δόσεις (για να μην πέφτει η θερμοκρασία του τηγανιού) μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα και μεταφέρετε απευθείας στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
Βήμα 6
Όταν έχετε πλέον σοτάρει το μοσχάρι προσθέστε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστεί το κρέας, ρίξτε τους κύβους βοδινού MAGGI και χαμηλώστε την εστία.
Βήμα 7
Μαγειρέψτε για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Βήμα 8
Τέλος, αποσύρετε το κρέας από την κατσαρόλα και στραγγίξτε τη σάλτσα από τα λαχανικά. Επαναφέρετε στη κατσαρόλα το μοσχάρι μαζί με τη σάλτσα του.
Βήμα 9
Τοποθετήστε προσεχτικά στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και αν χρειαστεί συμπληρώστε ελάχιστο νερό. Μαγειρέψτε με καπάκι για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα μανιτάρια και σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή ρύζι.
Πηγή: maggicooking.gr