Μοσχάρι με μανιτάρια

2 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

1 κιλό Χτένι μόσχου

500 γρ. Μανιτάρια πλευρώτους

2 Κρεμμύδια

2 Καρότα

2 Κλωνάρια

Σέλερι

2 Ντομάτες

1 κ.σ.Πάστα ντομάτας

350 mL Ημίγλυκο κόκκινο κρασί

2 κ.σ. Ελαιόλαδο

2 κύβους MAGGI Ζωμός Βοδινό

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε με 2 κ.σ ελαιόλαδο τα χοντροκομμένα τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέστε το σέλερι και το καρότο χοντροκομμένα.

Βήμα 3

Χαμηλώστε στη μέση την ένταση της εστίας και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.

Βήμα 4

Ρίξτε μέσα την πάστα τομάτας και όταν αρχίσει να ‘’πιάνει’’ στον πάτο της κατσαρόλας σβήστε με το κρασί. Αφήστε για 5 λεπτά και βάλτε τις τομάτες χοντροκομμένες

Βήμα 5

Παράλληλα σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο το μοσχάρι (καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια περίπου 4 εκατοστών) σε δόσεις (για να μην πέφτει η θερμοκρασία του τηγανιού) μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα και μεταφέρετε απευθείας στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.

Βήμα 6

Όταν έχετε πλέον σοτάρει το μοσχάρι προσθέστε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστεί το κρέας, ρίξτε τους κύβους βοδινού MAGGI και χαμηλώστε την εστία.

Βήμα 7

Μαγειρέψτε για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Βήμα 8

Τέλος, αποσύρετε το κρέας από την κατσαρόλα και στραγγίξτε τη σάλτσα από τα λαχανικά. Επαναφέρετε στη κατσαρόλα το μοσχάρι μαζί με τη σάλτσα του.

Βήμα 9

Τοποθετήστε προσεχτικά στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και αν χρειαστεί συμπληρώστε ελάχιστο νερό. Μαγειρέψτε με καπάκι για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα μανιτάρια και σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Πηγή: maggicooking.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μοσχάρι με μανιτάρια

2 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

1 κιλό Χτένι μόσχου

500 γρ. Μανιτάρια πλευρώτους

2 Κρεμμύδια

2 Καρότα

2 Κλωνάρια

Σέλερι

2 Ντομάτες

1 κ.σ.Πάστα ντομάτας

350 mL Ημίγλυκο κόκκινο κρασί

2 κ.σ. Ελαιόλαδο

2 κύβους MAGGI Ζωμός Βοδινό

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε με 2 κ.σ ελαιόλαδο τα χοντροκομμένα τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέστε το σέλερι και το καρότο χοντροκομμένα.

Βήμα 3

Χαμηλώστε στη μέση την ένταση της εστίας και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.

Βήμα 4

Ρίξτε μέσα την πάστα τομάτας και όταν αρχίσει να ‘’πιάνει’’ στον πάτο της κατσαρόλας σβήστε με το κρασί. Αφήστε για 5 λεπτά και βάλτε τις τομάτες χοντροκομμένες

Βήμα 5

Παράλληλα σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο το μοσχάρι (καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια περίπου 4 εκατοστών) σε δόσεις (για να μην πέφτει η θερμοκρασία του τηγανιού) μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα και μεταφέρετε απευθείας στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.

Βήμα 6

Όταν έχετε πλέον σοτάρει το μοσχάρι προσθέστε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστεί το κρέας, ρίξτε τους κύβους βοδινού MAGGI και χαμηλώστε την εστία.

Βήμα 7

Μαγειρέψτε για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Βήμα 8

Τέλος, αποσύρετε το κρέας από την κατσαρόλα και στραγγίξτε τη σάλτσα από τα λαχανικά. Επαναφέρετε στη κατσαρόλα το μοσχάρι μαζί με τη σάλτσα του.

Βήμα 9

Τοποθετήστε προσεχτικά στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και αν χρειαστεί συμπληρώστε ελάχιστο νερό. Μαγειρέψτε με καπάκι για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα μανιτάρια και σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Πηγή: maggicooking.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μοσχάρι με μανιτάρια

2 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

1 κιλό Χτένι μόσχου

500 γρ. Μανιτάρια πλευρώτους

2 Κρεμμύδια

2 Καρότα

2 Κλωνάρια

Σέλερι

2 Ντομάτες

1 κ.σ.Πάστα ντομάτας

350 mL Ημίγλυκο κόκκινο κρασί

2 κ.σ. Ελαιόλαδο

2 κύβους MAGGI Ζωμός Βοδινό

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε με 2 κ.σ ελαιόλαδο τα χοντροκομμένα τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέστε το σέλερι και το καρότο χοντροκομμένα.

Βήμα 3

Χαμηλώστε στη μέση την ένταση της εστίας και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.

Βήμα 4

Ρίξτε μέσα την πάστα τομάτας και όταν αρχίσει να ‘’πιάνει’’ στον πάτο της κατσαρόλας σβήστε με το κρασί. Αφήστε για 5 λεπτά και βάλτε τις τομάτες χοντροκομμένες

Βήμα 5

Παράλληλα σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο το μοσχάρι (καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια περίπου 4 εκατοστών) σε δόσεις (για να μην πέφτει η θερμοκρασία του τηγανιού) μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα και μεταφέρετε απευθείας στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.

Βήμα 6

Όταν έχετε πλέον σοτάρει το μοσχάρι προσθέστε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστεί το κρέας, ρίξτε τους κύβους βοδινού MAGGI και χαμηλώστε την εστία.

Βήμα 7

Μαγειρέψτε για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Βήμα 8

Τέλος, αποσύρετε το κρέας από την κατσαρόλα και στραγγίξτε τη σάλτσα από τα λαχανικά. Επαναφέρετε στη κατσαρόλα το μοσχάρι μαζί με τη σάλτσα του.

Βήμα 9

Τοποθετήστε προσεχτικά στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και αν χρειαστεί συμπληρώστε ελάχιστο νερό. Μαγειρέψτε με καπάκι για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα μανιτάρια και σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Πηγή: maggicooking.gr

Μοιραστείτε το άρθρο