Για το μοσχάρι λεμονάτο με μακαρόνια θα χρειαστείτε
- 1200 γρ. Μοσχάρι
- 1 κούπα τσαγιού Ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο Κρεμμύδι ξερό
- 3 σκελίδες Σκόρδο
- 1 φύλλο Δάφνη
- 4 κόκκους Μπαχάρι
- 1 κουταλάκι του καφέ Πάπρικα
- Αλάτι-πιπέρι μαύρο
- 1/2 κουτάλι της σούπας Μουστάρδα
- Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- 1 κουτάλι της σούπας κοφτό Κορν φλαουρ
- 1 τεμ μόνο τον χυμό Λεμόνι
- 3 κλωναράκια ψιλοκομμένος Μαϊντανός
- 1 πακέτο Ζυμαρικά
- Τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
1 Κόβετε σε μικρά κομμάτια το κρέας,το πλένετε και το βάζετε να στραγγίξει. Βάζετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει (κρατάτε λίγο στην άκρη για τα ζυμαρικά σας) και σοτάρετε το κρέας μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
2 Προσθέτετε το κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, την πάπρικα,το μαύρο πιπέρι και σοτάρετε.
3 Βάζετε την δάφνη,το μπαχάρι, τη ζάχαρη κι ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα. Καλύπτετε με νερό, σκεπάζετε με το καπάκι, χαμηλώνετε την φωτιά κι αφήνετε να βράσει (αν χρειαστεί προσθέτετε κι άλλο νερό).
4 Προς το τέλος βάζετε αλάτι. Θέλετε να μείνει με ζουμί για φτιάξετε την σάλτσα του. Από το ζουμί που έμεινε κρατάτε 1 φλιτζάνι του τσαγιού για τα ζυμαρικά σας.
5 Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα, διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό, προσθέτετε την μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και ρίχνετε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα.
6 Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και ξαναβάζετε μέσα το κρέας. Κλείνετε την φωτιά κι αφήνετε πάνω στο μάτι να πάρει μια μικρή βράση.
7 Στο διάστημα αυτό βράζετε τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και τα στραγγίζετε.
8 Βάζετε το ελαιόλαδο που κρατήσατε στην κατσαρόλα μαζί με τη 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
9 Σοτάρετε και προσθέτετε τα ζυμαρικά σας ,τα ανακατεύετε, σβήνετε με το ζουμί που κρατήσατε και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένο τυρί κι είναι έτοιμο να το απολαύσετε.
Πηγή: chefoulis.gr