Υλικά:
Κομμένο σε κύβους 3 εκ. μοσχαρίσιο κρέας: 1 1/2 κιλό
Ψιλοκομμένα κρεμμύδια: 2 μέτρια
Βούτυρο: 3 κουταλιές
Χοντροτριμμένο Ζωμό κρέατος: 2 κούπες
Ξύσμα λεμονιού: από 1 λεμόνι
Μπουκέ γκαρνί: 1 καρότο και 1 κλωνάρι σέλινο δεμένα μαζί
Σπασμένο κόλιαντρο: 1 κουταλάκι
Ξερή ρίγανη: 1 κουταλάκι
Λεμόνια: 2 το χυμό
Κρέμα γάλακτος: 200 ml
Κορν φλάουρ: 1 κουταλιά
Αλάτι, πιπέρι: όσο χρειαστεί
Οδηγίες:
1. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το βούτυρο και ροδίζετε ελαφρά το κρέας.
2. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαραίνετε. Ρίχνετε το ζωμό, τη φλούδα λεμονιού, το μπουκέ γκαρνί, το κόλιαντρο, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και σιγοβράζετε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.
3. Αφαιρείτε το μπουκέ γκαρνί και προσθέτετε το χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος και αφήνετε το φαγητό να πάρει μερικές βράσεις.
4. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το προσθέτετε στο φαγητό. Αφού δέσει η σάλτσα του κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
5. Σερβίρετε ζεστό με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.
Πηγή: syntages24.gr