Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μοσχάρι κοκκινιστό (Κυκλαδίτικο πατατάτο)

24/02/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μοσχάρι κοκκινιστό (Κυκλαδίτικο πατατάτο)
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά Συνταγής

1.200 γραμ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες (εναλλακτικά αρνί ή κατσίκι)

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο σπασμένες

6 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

4-5 κόκκους μπαχάρι

1 δαφνόφυλλο

1 μικρό ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το κοκκινιστό μοσχάρι με πατάτες στο φούρνο, ή όπως το λέμε στα νησιά μας, κυκλαδίτικο πατατάτο, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω για να κάνουμε ωραία κρούστα, περίπου 6′-7′.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαραθούν και να γίνουν διάφανα ανακατεύοντας για 3′-4′. Ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά  να λαδωθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε με το κουτάλι στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί 2′-3′  και να βγάλει όλο το συμπυκνωμένο άρωμα της ντομάτας.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Τέλος, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό, ώστε να μισοσκεπάσουμε τα υλικά. Προσθέτουμε το μπαχάρι, τα δαφνόφυλλα και την κανέλα. Αφήνουμε να πάρει βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό περίπου μία ώρα και 20′ μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και οι πατάτες και να μείνει το φαγητό με ελάχιστη σάλτσα.

Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος.

Πηγή: argiro.gr

 

Previous Post

Όλα στη σχάρα

Next Post

Αρνίσια κεμπάπ στη σχάρα με γιαούρτι

Next Post
Χοιρινά παϊδάκια καραμελωμένα με bbq sauce

Αρνίσια κεμπάπ στη σχάρα με γιαούρτι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ