Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μοσχάρι γιουβέτσι

25/09/2018
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μοσχάρι γιουβέτσι
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Μοσχαράκι 1 1/2 κιλό

Ντομάτες 5 -6 τεμ ψιλοκομμένες φρέσκιες ή κον κασέ 1 κουτί

Ντοματοπολτός 2 κουταλιές της σούπας

Σκόρδο 3 σκελίδες

Πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού

Μοσχοκάρυδο 2 κόκους

Δάφνη 1 φύλλο

Μαργαρίνη 2 κουταλιές της σούπας

Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού

Αλάτι -πιπέρι

Κριθαράκι μέτριο 1/2 κιλό

Νερό όσο πάρει

Κασέρι 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο

Κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού

 

Οδηγίες

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες ,το πλένουμε και το βάζουμε στην γάστρα ή σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί.

Πλένουμε τις ντομάτες, καθαρίζουμε την εξωτερική φλούδα και τις περνάμε από το μπλέντερ (αν χρησιμοποιήσουμε ντοματάκι κον κασέ απλά το διαλύουμε στο μπλέντερ ελαφρώς),τις προσθέτουμε στο κρέας, μαζί με τον ντοματοπολτό, τα καθαρισμένα σκόρδα, την δάφνη, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, την μαργαρίνη και το νερό ίσα να σκεπάζει το κρέας και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά σκεπασμένο (ανάλογα τον φούρνο μας).

Περίπου στα 40 λεπτά ψησίματος προσθέτουμε το αλάτι και νερό αν χρειάζεται. Προσθέτουμε και το κριθαράκι, ανακατεύουμε για να μη μας κολλήσει κι αφήνουμε να ψηθεί άλλα 2ο λεπτά.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και την κανέλα. Ξεσκεπάζουμε, κλείνουμε τον φούρνο και πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο κασέρι. Βγάζουμε από τον φούρνο όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε. Προαιρετικά προσθέτουμε κι άλλο τριμμένο τυρί στα πιάτα.

Πηγή: http://www.chefoulis.gr

Previous Post

Το μεγαλύτερο φορτίο των παιδιών είναι… οι προσδοκίας των γονέων τους

Next Post

Ξεροτήγανα

Next Post
Ξεροτήγανα

Ξεροτήγανα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ