ΥΛΙΚΑ :
1 κιλό μοσχάρι, ελιά ή σπάλα, κομμένο σε κομμάτια
130 γρ. βούτυρο
100 γραμμάρια μπέικον
4 μεγάλα κρεμμύδια, πολύ λεπτές φέτες
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
30 γρ. καστανής ζάχαρης
25 ml κόκκινο ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα θυμάρι
750 ml μπύρα
2 φύλλα δάφνης
3 κουταλιές μαϊντανό , φρεσκοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
λάδι
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αρχικά, ζεσταίνετε το λάδι σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα.
Αλευρώνετε το κρέας για να σχηματίσετε μια ελαφριά επίστρωση και τινάζετε το περιττό αλεύρι.
Μόλις το λάδι ζεσταθεί, ρίχνετε τα κομμάτια του κρέατος και σοτάρετε καλά ώστε να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Τα αφήνετε πρώτα να ροδίσουν από τη μια πλευρά και μετά τα γυρίζετε με μια ξύλινη κουτάλα και από την άλλη πλευρά.
Στη συνέχεια, βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και το αφήνετε στην άκρη.
Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο.
Στη συνέχεια, προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
Προσθέτετε τα κρεμμύδια, ρίξτε αλάτι και πιπέρι και αφήστε λίγα λεπτά να μαραθούν και να αλλάξουν χρώμα, ανακατεύοντας τακτικά.
Πηγή: xrysoskoufaki.gr