Υλικά:
100γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ
60γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο ακόμα
60γρ. ζάχαρη
60γρ. αμύγδαλο σκόνη
1 αυγό
2 φύλλα κρούστας κομμένα στα 4
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180⁰C βαθμούς.
Λιώστε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε μεσαία ένταση (500W).
Μέσα σε ένα μπολ ανακατέψτε τη λιωμένη σοκολάτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την σκόνη αμυγδάλου και το αυγό.
Βάλτε το φύλλο μπροστά σας οριζόντια. Κόψτε 4 λωρίδες και βουτυρώστε (με το επιπλέον βούτυρο). Φροντίστε να είναι καλυμμένα τα φύλλα που έχετε ανοίξει με μια νοτισμένη πετσέτα για να μην ξεραθούν.
Πάρτε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα σας και τοποθετείστε το στο κάτω μέρος της λωρίδας. Διπλώστε το φύλλο τριγωνικά, έως πάνω. Την τελευταία άκρη βάλτε τη μέσα, για να αποφύγετε να φύγει η γέμιση.
Ψήστε στο φούρνο σε αντικολλητικό ταψί για 10 – 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Η Συμβουλή του Σεφ:
Μπορείτε να ετοιμάσετε περισσότερη ποσότητα και να τα βάλετε στην κατάψυξη στο στάδιο πριν το ψήσιμο.
Πηγή: glikessintages.gr