Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. κρασί λευκό
1 φλ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
2 μήλα κόκκινα, περασμένα από τον τρίφτη
3 κ.σ. καρύδια, χοντροτριμμένα
3 κουταλιές της σούπας σταφίδες
2 κ.σ. ζάχαρη
½ κ.γ. τριμμένη κανέλα
½ κ.γ. τριμμένα γαρίφαλα
Για το γαρνίρισμα
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση – Directions
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν σ’ ένα μεγάλο μπολ.
Ανοίγουμε μία τρύπα στο αλεύρι και ρίχνουμε το κρασί και το ελαιόλαδο.
Αναμιγνύουμε μαλακά τα υλικά μας παίρνοντας αλεύρι από τα πλάγια και φέρνοντάς το προς το κέντρο.
Ζυμώνουμε σε μία ζύμη μαλακιά, που δεν πρέπει όμως να κολλάει στα χέρια.
Ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους περίπου 3 χιλιοστών και κόβουμε μ’ ένα ποτήρι στρογγυλούς δίσκους.
Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και τοποθετούμε από μία κουταλιά της σούπας στο κέντρο κάθε δίσκου.
Βρέχουμε με λίγο νερό τις άκρες κάθε κύκλου και κλείνουμε σε μισοφέγγαρα.
Πατάμε τις άκρες για να κλείσουν τα μηλοπιτάκια καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30′ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Βάζουμε τα μηλοπιτάκια σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
Πηγή: lovecooking.gr