ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη
- 300 γρ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 230 γρ φυτικό λάδι – ηλιέλαιο
- 600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Μια πρέζα κανέλα
ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση
- 3 μήλα καθαρισμένα και περασμένα από τον χοντρό τρίφτη ή κομμένα σε μικρά κυβάκια
- ¾ φλιτζανιού του τσαγιού σταφίδες
- ¾ φλιτζανιού του τσαγιού καρύδια χοντροσπασμένα
- 50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
- 1/2 κουτ.γλυκού κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καλύπτουμε δυο ρηχά ταψιά του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί, μέχρι να ετοιμάσουμε τα υλικά για τη γέμιση. Αν στην κουζίνα σας έχετε ζέστη, βάλτε την στο ψυγείο.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα υλικά για τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Μη σας τρομάξει αν η ζύμη έχει βγάλει λίγο λάδι, ζυμώστε την λίγο ελαφρά και θα επανέλθει.
Παίρνουμε κάθε φορά μια μικρή ποσότητα ζύμης και ανοίγουμε με τα χέρια μας, στην παλάμη μας, έναν στρογγυλό δίσκο (η ζύμη θα είναι αρκετά εύπλαστη).
Τοποθετούμε λίγη γέμιση στο κέντρο του δίσκου και κλείνουμε με το χέρι τη ζύμη γύρω-γύρω, εγκλωβίζοντας τη γέμιση στο εσωτερικό της, δημιουργώντας ένα στρογγυλό πιτάκι.
Στη συνέχεια, το τοποθετούμε, με την ένωση προς τα κάτω, πάνω στο ταψί μας.
Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα μηλοπιτάκια, φροντίζοντας να έχουν μια μικρή απόσταση το ένα από το άλλο στο ταψί.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια τους και οι πάτοι τους. Τα βγάζουμε και αφού κρυώσουν πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Έτοιμα!!!!
Πηγή: handmadelittletreats.gr