Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μηλόπιτα με ξηρούς καρπούς

21/06/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μηλόπιτα με ξηρούς καρπούς
0
SHARES
Share on Facebook

Σιγουρέψου ότι έχεις:

500 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250 γρ. Βιτάμ

220 γρ. ζάχαρη

1 σφηνάκι κονιάκ

4-5 μήλα ψιλοκομμένα χωρίς τη φλούδα τους

150 γρ. καρυδόψιχα

150 γρ. ανάλατα αμύγδαλα

150 γρ. σταφίδες

2 κ. σ. καστανή ζάχαρη (για τα μήλα)

1 κ. σ. κανέλα (για τα μήλα)

Λίγο γαρύφαλλο σκόνη

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Ξεκινάμε:

Πρώτα τα μήλα: Καθάρισε και κόψ’ τα σε κομματάκια ή πέρασέ τα από τον χοντρό τρίφτη, και μετά ανακάτεψέ τα καλά σε ένα μπολ με την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τους ξηρούς καρπούς.

Στο μίξερ τώρα! Χτύπησε με τους γάντζους το Bιτάμ σε κομματάκια και τη ζάχαρη στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν. Πρόσθεσε το κονιάκ και το κοσκινισμένο αλεύρι και συνέχισε το χτύπημα για λίγο.

Ζύμωσε τη ζύμη στο χέρι, μέχρι να γίνει σφιχτή, χώρισέ τη στα δύο και άπλωσε το ένα μισό σε ένα ταψάκι ή τσέρκι αλειμμένο με Βιτάμ

(αν δεις ότι η ζύμη τρίβεται πολύ, άπλωσέ τη με το μαλακό και χωρίς βιασύνες).

Βάλε στη μέση τα μήλα και άπλωσε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη. Μπορείς, επίσης, να πλάσεις μπαστουνάκια και να τα τοποθετήσεις από πάνω χιαστί ή, αν η ζύμη παραείναι σφιχτή, να την τρίψεις με τα χέρια σε όλη την επιφάνεια για να γίνει σαν κραμπλ όταν ψηθεί.

Καλή όρεξη!

Πηγή: cookoo.ourwork.gr

 

Previous Post

Κέικ με ταχίνι και μέλι

Next Post

Κατσίκα βραστή με μακαρόνια και αθότυρο

Next Post
Κατσίκα βραστή με μακαρόνια και αθότυρο

Κατσίκα βραστή με μακαρόνια και αθότυρο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ