Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μηλόπιτα

18/03/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Φάβα Σαντορίνης με κάπαρη
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

Για τα μήλα

5 μήλα

150 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

100 γρ. ξηρούς καρπούς mix, ψιλοκομμένους στο μούλτι

Για τη ζύμη

200 γρ. ηλιέλαιο

200 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. βανίλια

1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ

100 γρ. χυμό πορτοκάλι και ξύσμα πορτοκάλι

500-550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα μήλα

Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό του τρίφτη και τα στύβουμε καλά με τα χέρια να φύγουν τα περιττά υγρά.

Βάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους ξηρούς καρπούς που τους έχουμε χτυπήσει στο μούλτι και την κανέλα. Αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα των μήλων μας.

Αφήνουμε στο πλάι μέχρι να τα χρειαστούμε.

Για τη ζύμη

Σε ένα μπολ, βάζουμε το ηλιέλαιο, το χυμό και το ξύσμα πορτοκάλι, τη ζάχαρη, τη σκόνη τζίντζερ, τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν και στη συνέχεια ρίχνουμε το ένα μείγμα μέσα στο άλλο και ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Λαδώνουμε μια 26άρα φόρμα με αποσπώμενη και με τη βοήθεια ενός κουταλιού τοποθετούμε κουταλιές κουταλιές τη μισή ζύμη μας στον πάτο από το ταψάκι μας, δημιουργώντας το πρώτο στρώμα της πίτας μας.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα των μήλων μας να πάει παντού και από πάνω τοποθετούμε την υπόλοιπη ζύμη πάλι με το κουτάλι σε κομμάτια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σους 170 βαθμούς για 45-60 λεπτά.

Πηγή: akispetretzikis.com

Previous Post

Καλαμαράκια με ντομάτα

Next Post

Χταπόδι στιφάδο στη γάστρα

Next Post
Φάβα Σαντορίνης με κάπαρη

Χταπόδι στιφάδο στη γάστρα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ