Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

«Μια σκέτη από γιουβέτσι» με λιαστές ντομάτες και ξερή κρητική μυζήθρα

27/08/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σιουφιχτά με αγκινάρες και αυγά μάτια σε στάκα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

500 γρ. κριθαράκι χοντρό

20 λιαστές ντομάτες (διατηρημένες στο λάδι), καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο

1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

350 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη

1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

40 ml ελαιόλαδο

200 γρ. κρητική μυζήθρα ξερή, τριμμένη

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το κριθαράκι για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσει.

Το στραγγίζουμε.

Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα ντοματάκια, το θυμάρι, 300 ml νερό και αλατοπίπερο (αλάτι με φειδώ, γιατί και η λιαστή ντομάτα και το τυρί που θα βάλουμε είναι κάπως αλμυρά).

Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.

Ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι όπως μας αρέσει.

Πασπαλίζουμε με το τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Στο ποτήρι μας μια καλή αρωματική ρετσίνα, μια δροσερή ale μπίρα, ένα απλό ροζέ από Αγιωργίτικο.

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Πατάτες γεμιστές

Next Post

Εκμέκ κανταΐφι της τεμπέλας

Next Post
Σιουφιχτά με αγκινάρες και αυγά μάτια σε στάκα

Εκμέκ κανταΐφι της τεμπέλας

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ