Πέμπτη, 5 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μεζέδες για την Τσικνοπέμπτη: 21 συνταγές για καλοφαγάδες

Οματιά ή λουκάνικα, συκωταριά ή κεμπάπ; Οι μεζέδες της Τσικνοπέμπτης είναι πλούσιοι, ιδιαίτεροι και λιχούδικοι. Είναι άλλωστε μέρα για κρέας στον υπερθετικό

19/02/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μεζέδες για την Τσικνοπέμπτη: 21 συνταγές για καλοφαγάδες
0
SHARES
Share on Facebook

Τα κρεατικά που καταναλώνονται την εβδομάδα που διανύουμε, την Κρεατινή μαγειρεύονται με κάθε τρόπο, από πίτες και μαγειρευτά μέχρι του φούρνου, του τηγανιού και της σχάρας. Την εβδομάδα όμως αυτή τη χαρακτηρίζει γαστριμαργικά η Πέμπτη της, η Τσικνοπέμπτη, που επιβάλλει το κρέας να «τσικνιστεί», να μυρίσει δηλαδή από το ψήσιμο ή το μαγείρεμα. Είναι ημέρα που η καθημερινή πάστρα και η καθαριότητα της κουζίνας πάνε περίπατο, αφού τα σκεύη θα γεμίσουν με τα νόστιμα λίπη των τσικνισμένων φαγητών. Παραδοσιακά η Τσικνοπέμπτη απαιτεί κόκκινο κρέας (κυρίως χοιρινό) ή έστω κόκκινο κρασί, καθώς το κόκκινο χρώμα θεωρείται ότι αποτρέπει τις βλαπτικές δυνάμεις που εποφθαλμιούν τη χαρά της ημέρας. Στο τραπέζι βγαίνουν λοιπόν πολλοί κρεατομεζέδες, που συνοδεύονται με άφθονο κρασί και ανοίγουν την όρεξη για την… κυρίως κρεοφαγία που θα ακολουθήσει.

Ακολουθούν παραδοσιακές, μερακλίδικες συνταγές που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα των κρεατοφάγων. Από το ζαγορίσιο μπουμπάρι, ένα είδος λουκάνικου με γέμιση από συκωταριά, πράσα και μυρωδικά και τις οματιές με σιτάρι από την Αχαΐα, που είναι ένας μεζές με εντόσθια χοίρου, που συναντάμε σχεδόν σε όλη την Πελοπόννησο, μέχρι τους κλασικούς τηγανητούς χοιρινούς κεφτέδες και τα λουκάνικα φούρνου με πατάτες. Όποιον μεζέ και να ετοιμάσετε, αφήστε τον να αρπάξει λίγο παραπάνω για να σκορπίσει την τσικνιστή ευωδιά του.

Δείτε εδώ τις 21 συνταγέςΓα για αποκριάτικους μεζέδες από το kathimerini.gr

Previous Post

Μεσαρά: Κοπή βασιλόπιτας 2025 των αποφοίτων του Λυκείου Τυμπακίου 1987-1988

Next Post

Τζουλαμας! Το παραδοσιακό Μεσσαρίτικο φαγητό για το αποκριάτικο τραπέζι

Next Post
Τζουλαμας! Το παραδοσιακό Μεσσαρίτικο φαγητό για το αποκριάτικο τραπέζι

Τζουλαμας! Το παραδοσιακό Μεσσαρίτικο φαγητό για το αποκριάτικο τραπέζι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ