Σιγουρέψου ότι έχεις:
1 κιλό χοιρινό λαιμό κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους
½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
1 κοφτή κ. γ. γλυκιά πάπρικα
Ρίγανη
Χυμό από 1½ λεμόνι
1½ κούπα ελαιόλαδο
Ξεκινάμε!
Βάλε λάδι στη φωτιά… ε, στην κατσαρόλα, να ζεσταθεί πολύ καλά και ρίξε μέσα το κρέας, για να σοταριστεί καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Πρόσθεσε στην ακόμα νηφάλια τηγανιά λευκό κρασί που να τη μισοσκεπάζει, καπάκωσε την κατσαρόλα και μαγείρεψε το φαγητό, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μείνει μόνο με το ελαιόλαδo.
Πρόσθεσε στη μεθυσμένη χοιρινή τηγανιά αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τη γλυκιά πάπρικα, ανακάτεψε καλά και ρίξε το χυμό του λεμονιού. Χιπς!
Καλή όρεξη!
Πηγή: cookoo.gr