Μεσαρά: Η Καρδιά του Δεκαπενταύγουστου Χτυπά στην Παναγία της Καλυβιανής

1 λεπτά ανάγνωσης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μαζική προσέλευση πιστών κορυφώνονται οι εορτασμοί της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής, στη Μεσαρά.

Η φετινή συμμετοχή, η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, σηματοδοτώντας την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία. Από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 14 Αυγούστου, ένα ανθρώπινο ποτάμι ξεκίνησε από τις Μοίρες και το Τυμπάκι, κατευθυνόμενο προς τη Μονή, με στόχο να προσκυνήσει την Παναγία την Καλυβιανή, την προστάτιδα της Μεσαράς.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, οικογένειες με μικρά παιδιά, μωρά σε καρότσια, πιστοί με άρτους και λαμπάδες, κατέφθασαν με πίστη και συγκίνηση για να εκπληρώσουν τα τάματά τους, να προσευχηθούν και να ζητήσουν τη μεσιτεία της Παναγίας στη ζωή τους.

Ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε φέτος στα μέτρα προστασίας των πιστών. Περισσότεροι από 25 Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού του Τμήματος Μοιρών και ισχυρή αστυνομική δύναμη ήταν παρόντες για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της πανήγυρης.

Η Παναγία της Καλυβιανής συνεχίζει να αποτελεί φάρο πίστης, ελπίδας και πνευματικής στήριξης για τη Μεσαρά και όχι μόνο.

Μοιραστείτε το άρθρο