Συστατικά
300 γρ. μέλι
1 κιλό ανθότυρο
7 αυγά, μεσαία
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. κανέλα
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη σύνθεση
80 γρ. μέλι
1/2 κ.γ. κανέλα
50 γρ. καρύδια
1 κ.γ. θυμάρι
Για το σερβίρισμα
θυμάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, το ανθότυρο σπασμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, τη βανίλια, την κανέλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 32 εκ. και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Αφού κρυώσει απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της μελόπιτας το μέλι, πασπαλίζουμε με την κανέλα, τα καρύδια και θυμάρι.
Σερβίρουμε με θυμάρι.
Πηγή: akispetretzikis.com