Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μελομακάρονα με σοκολάτα

13/12/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ο εξωτικός χαλβάς με καρύδα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά:
1 κιλό αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
250 γρ. φυτική μαργαρίνη
1 ποτήρι του νερού αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιού
ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή μανταρινιού
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Για το πασπάλισμα:
1 φλυτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα κοπανισμένη
Υλικά για το σιρόπι
1 ½ ποτήρι του νερού νερό
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
10 κουταλιές σούπας μέλι
Υλικά για την επικάλυψη
600 γρ. Κουβερτούρα
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο (για να γυαλίζει η σοκολάτα) ή 2 κουταλάκια του γλυκού σπορέλαιο
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη και τη χτυπάμε με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιού, το κονιάκ μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα,την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού ή μανταρινιού και τα χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
Κατόπιν ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το σιμιγδάλι, μέχρι να τελειώσουν. Τα ανακατεύουμε και τα δουλεύουμε απαλά με τα χέρια, έως ότου η ζύμη να γίνει αφράτη και μαλακή και να ξεκολλάει από τη λεκάνη.
Τα πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα και τα πατάμε λίγο στη μέση να πλαταίνουν. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ή βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στον αέρα φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20.
Στο μεταξύ βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και το μέλι για 4-5 λεπτά. Όταν αρχίζει να βγάζει αφρό, τον αφαιρούμε, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Βουτάμε μέσα στο σιρόπι τα ζεστά μελομακάρονα, για ένα λεπτό. Μπορεί να γίνει και το αντίθετο. Κρύα μελομακάρονα σε ζεστό σιρόπι. Κάθε φορά βάζουμε 3-4 μελομακάρονα.
Τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα βουτάμε μέσα στην κουβερτούρα, την οποία έχουμε λιώσει σε Μπεν Μαρί μαζί με το βούτυρο ή το σπορέλαιο.
Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τα πασπαλίζουμε με λίγο καρύδι στο κέντρο η ολόκληρο Όταν κρυώσει η σοκολάτα τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Επίσης, αντί να τα βάλουμε σε ταψί με αλουμινόχαρτο, μπορούμε να τα τοποθετήσουμε επάνω σε σχάρα για να στραγγίσουν καλά
Καλή Επιτυχία !

Πηγή: otikatsi-soula.blogspot.gr

Previous Post

Κέικ με ανανά

Next Post

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Next Post
Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ