Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μελομακάρονα με μέλι και καστανή ζάχαρη

14/12/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μπακαλιάρος με χόρτα τσιγαριαστά
0
SHARES
Share on Facebook

Αυτά τα μελομακάρονα θα σας εκπλήξουν όχι μόνο με την εξαιρετική νοστιμιά τους αλλά και με το πόσο εύκολα γίνονται. Τραγανά εξωτερικά και μελωμένα εσωτερικά θα σας ενθουσιάσουν τόσο, που θα θέλετε να τα φτιάχνετε όλο το χρόνο!

Υλικά

  • Για τη ζύμη
  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ¼ φλιτζανιού κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  • Για το σιρόπι
  • 2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 5 γαρίφαλα ολόκληρα
  • φλούδα από ½ πορτοκάλι
  • 1½ φλιτζάνι μέλι
  • Για το γαρνίρισμα
  • ½ φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Βήμα 1: Σε ένα μπολ βάζετε το λάδι και τη ζάχαρη και χτυπάτε με σύρμα ζαχαροπλαστικής για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Βήμα 2: Προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια μαλακιά ζύμη (μην παραζυμώσετε και σκληρύνει). Αν σας φαίνεται πολύ μαλακή και δοκιμάσετε να την πλάσετε και δεν πλάθεται, μην της προσθέσετε επιπλέον αλεύρι γιατί θα αναρωτιέστε γιατί βγήκαν σφιχτά τα μελομακάρονά σας. Αφήστε την να ξεκουραστεί 10 λεπτά και θα είναι έτοιμη.

Βήμα 3: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθετε με τα δάκτυλα μελομακάρονα σε οβάλ σχήμα. Όχι πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν. Τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, τα κεντάτε με ένα πιρούνι και τα ψήνετε στο φούρνο για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Βήμα 4: Στο μεταξύ βάζετε σε πλατύ και βαθύ τηγάνι το νερό με το ξύλο της κανέλας, τα γαρίφαλα και τη φλούδα του πορτοκαλιού να πάρουν μια δυο βράσεις. Προσθέτετε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύετε να διαλυθεί. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο και κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά. Ανακατεύετε μέσα το μέλι και διατηρείτε το σιρόπι ζεστό (όχι καυτό) στη χαμηλή φωτιά χωρίς να το αφήσετε να ξαναπάρει βράση.

Βήμα 5: Βγάζετε τα μελομακάρονα από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν. Τα βουτάτε ανά 10 περίπου στο τηγάνι με το σιρόπι για μισό λεπτό. Τα αναποδογυρίζετε για να σιροπιαστούν και από την άλλη πλευρά και ύστερα τα βγάζετε στο ταψί και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα.

Βήμα 6: Μεταφέρετε τα μελομακάρονα σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με τα καρύδια. Περιχύνετε με όσο σιρόπι έχει περισσέψει στο τηγάνι (αν έχει περισσέψει).

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Μπακαλιάρος με χόρτα τσιγαριαστά

Next Post

Ελαιόψωμο

Next Post
Μπακαλιάρος με χόρτα τσιγαριαστά

Ελαιόψωμο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ