Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μελομακάρονα με κομμάτια σοκολάτας

21/12/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινό με σέλινο από την Κρήτη
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά:

Για το σιρόπι:

  • 250 ml νερό
  • 400γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 στικ κανέλας
  • 3 ολόκληρα γαρίφαλα, αποξηραμένα
  • ½  πορτοκάλι, κομμένο στη μέση
  • 75γρ. μέλι
    Για το μείγμα 1:
  • 200 ml ηλιέλαιο
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 25γρ. ζάχαρη άχνη
  • ¼  κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 1-2 κ.γ. κανέλα
  • 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ½  κ.γ. μαγειρική σόδα
    Για το μείγμα 2:
  • ½  κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουβερτούρα Nestlé Dessert (200 γρ.), ψιλοκομμένη
    Για το σερβίρισμα:
  • 100γρ. μέλι
  • 100γρ. τριμμένα καρύδια

Εκτέλεση:

Για το σιρόπι: Βάλτε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι, και αφήστε τα να βράσουν. Πρέπει να το φτιάξετε 3-4 ώρες πριν ετοιμαστούν τα μελομακάρονα για να έχει κρυώσει. Μόλις πάρει βράση το σιρόπι, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το μέλι. Ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει.

Για τα μελομακάρονα: Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.

Βάλτε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 σε ένα μπολ και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

Ανακατέψτε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και προσθέστε τα στο μείγμα. Κόψτε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και προσθέστε και αυτή μέσα στο μείγμα.

Ανακατέψτε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο για να μην κόψει το μείγμα.

Πλάστε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα και πιέστε με μία τρυπητή κουτάλα (αράχνη) ή με ένα πιρούνι κρατώντας το ανάποδα για να δώσετε σχήμα.

Τοποθετήστε τα σε 2 ταψάκια με λαδόκολλα και ψήστε στον φούρνο ένα ένα τα ταψάκια για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.

Μόλις είναι έτοιμα, βγάλτε τα από το φούρνο, ρίξτε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήστε για 10-15 δευτερόλεπτα.

Τέλος, ακουμπήστε τα πάνω σε μία σχάρα να στραγγίξουν και να κρυώσουν. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με το μέλι και τα καρύδια.

Συμβουλή του Σεφ:

Το σιμιγδάλι κάνει τα μελομακάρονα περισσότερο τραγανά!

Πηγή: nestlenoiazomai.gr/glikessintages

Previous Post

Καλαμάρια γεμιστά

Next Post

Νηστίσιμο παστίτσιο

Next Post
Χοιρινό με σέλινο από την Κρήτη

Νηστίσιμο παστίτσιο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ