Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μελιτζανόπιτα με καρύδια

28/02/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σουπιές με σπανάκι και φρέσκια ντομάτα
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

3-4 μελιτζάνες φλάσκες

3 πράσα κομμένα στη μέση, πλυμμένα καλά και ψιλοκομμένα

½ πακέτο φύλλο κρούστας

250 γρ. γραβιέρα

150 γρ. κεφαλοτύρι

100 γρ. φέτα

100 γρ. καρύδια

1 ½ κ.γ. κύμινο

2 κλωνάρια δενδρολίβανο (μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα)

100 ml ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και χαράζουμε τη σάρκα τους με ένα μαχαιράκι, εσωτερικά, σταυρωτά.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Ρίχνουμε λάδι, πιπέρι, αλάτι και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Ψήνουμε τις μελιτζάνες.

Όταν ψηθούν αφαιρούμε από το φούρνο και όταν κρυώσουν λίγο αδειάζουμε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι και την ψιλοκόβουμε.

Ψιλοκόβουμε το πράσο σε ροδέλες 0,5 εκ. Σοτάρουμε το πράσο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα καρύδια, το κύμινο και το δενδρολίβανο.

Σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα

Στη συνέχεια βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά.

Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί αλείφοντας το κάθε ένα ξεχωριστά με ελαιόλαδο. Προσέχουμε να μην ακουμπάμε το πινέλο στο φύλλο.

Προσθέτουμε τη γέμιση στη μέση.

Τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί τα γυρνάμε προς τα μέσα ένα ένα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο με τη βοήθεια ενός πινέλου και κλείνουμε την πίτα μας με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε καλά ένα ένα.

Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

Πηγή: akispetretzikis.com

Previous Post

Λουκουμάδες με άρωμα πορτοκαλιού

Next Post

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο του Ναυπλίου, λόγω κορονοϊού σήμερα Παρασκευή

Next Post
Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο του Ναυπλίου, λόγω κορονοϊού σήμερα Παρασκευή

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο του Ναυπλίου, λόγω κορονοϊού σήμερα Παρασκευή

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ