Υλικά:
4 μακρουλές μελιτζάνες
5 πιπεριές
600gr μοσχαρίσιο κιμά
1 μικρό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
1 αυγό
3 κ.σ. κόλιαντρο
1 κ.γ. πάστα κόκκινης πιπεριάς
2 φλ. ντομάτα στον τρίφτη
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
Παρθενο ελαιολαδο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκειά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι
Εκτέλεση:
Ξεκινήστε με τις μελιτζάνες. Αφαιρέστε τα κοτσάνια ανά ίσες αποστάσεις, 4 λωρίδες από την φλούδα τους. Πασπαλίστε τες με αλάτι και αφήστε τες για μια ωρίτσα, να στραγγίσουν από τα υγρά τους. Ξεπλύντε τες, στραγγίστε τες και τηγανίστες τες ελαφρά σε καυτό ελαιόλαδο.
Αφήστε τες να κρυώσουν και ετοιμάστε τα κεφτεδάκια. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε ενα σκευος, βάλτε το ψωμι και ραντίστε το με το κρασι. Προσθέστε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κόλιαντρο, την πάστα πιπεριάς, λίγο πιπεράκι και το ανάλογο αλάτι. Αναμείξτε, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το σε δροσερό μέρος για μισή ωρίτσα.
Χαράξτε τις μελιτζάνες κάθε 1,5 εκ περίπου. Σχηματίστε κεφτεδάκια και τοποθετείστε τα στις σχισμές που σχηματίστηκαν. Η μελιτζάνες θα ανοίξουν και θα πάρουν ενα στρογγυλό σχήμα. Βάλτε τες μεσα σε ενα βαθύ ταψί.
Για την σάλτσα: αναμείξτε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, 1 φλυτζάνι νερό, την πάπρικα και λίγο αλατάκι και περιχύστε τις μελιτζάνες. Τοποθετείστε τις πιπεριές ανάμεσα στις μελιτζάνες. Ρίξτε από επάνω λίγο λαδάκι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μια ώρα, μέχρι να ροδίσει.
Πηγή: mytaste.gr