Υλικά
6 μελιτζάνες φλάσκες
Λουκάνικα χωριάτικα
Φέτα σε καβάκια
2 κρεμμύδια πολτοποιημένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
½ φλιτζανιού χυμό ντομάτας
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη(προαιρετικά)
1 φλιτζάνι λάδι (συν λάδι για το τηγάνισμα)
1 κ.σ ξύδι
Αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλλα
Λίγη ζάχαρη για τη σάλτσα ή λίγη κέτσαπ
Τυρί τριμμένο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε 2 λωρίδες από τη φλούδα τις κάθε μελιτζάνας μια στο πάνω μέρος και μια στο κάτω μέρος και χαράζουμε με μαχαίρι σε εκείνο το σημείο μέχρι να δημιουργήσουμε μια τσέπη.
Αλατίζουμε και αφήνουμε για λίγο με το αλάτι.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σκόρδο και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρά με λίγο λάδι σε ένα τηγανάκι. Ρίχνουμε τις ντομάτες αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγη κανελίτσα, το ξύδι και λίγη ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και σχεδόν να δέσει.
Στη συνέχεια ξεπλένουμε τις μελιτζάνες τις σκουπίζουμε καλά κα τις περνάμε από το τηγάνι ολόκληρες να πάρουν λίγο χρώμα. Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Στο πυρέξ μας βάζουμε μια στρώση από τη σάλτσα μας και από πάνω ακουμπάμε τις μελιτζάνες.
Στην κάθε μελιτζάνα στο σημείο που έχουμε δημιουργήσει την τσέπη βάζουμε λίγη από τη σάλτσα μας και τη γεμίζουμε με φέτα και λουκάνικο χωριάτικο κομμένο στη μέση.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και καλύπτουμε το πυρέξ με βρεγμένη λαδόκολλα.
Πηγή: greekmasa.gr