Υλικά
16 αυγά (σερβίρουν 8 άτομα με αναλογία 2 προς άτομο).
350 γρ. μπέικον ή γαλοπούλα σε φέτες
150 γρ. Χωριό Γραβιέρα
400 ml γάλα
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε χωρίς λάδι ή βούτυρο, το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το μπέικον με τους ζωμούς του από το τηγάνι, τα 2/3 από τη Χωριό Γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να χρυσίσει.
Πηγή: foodhaus.com