Η γεωσμίνη είναι το άρωμα που αναδύεται από το φρεσκοσπαρμένο ή το νωπό έδαφος. Το «Géosmine», το νέο townhouse εστιατόριο στην καρδιά του 11ου διαμερίσματος του Παρισιού, βρίσκεται σε μεγάλη επαφή με τη φύση. Και τα πιάτα του πρωτοποριακού Μαξίμ Μπουτιέ είναι απολαυστικά, λιτά και ολοκληρωμένα, αποφεύγοντας την παγίδα της υπερβολικής πολυπλοκότητας. Ισως όλα αυτά κάνουν το νέο εγχείρημά του ξεχωριστό.
«Το “Géosmine” είναι ένας πολυτελής χώρος που δεν προκαλεί αμηχανία, η διακόσμηση βασίζεται σε φυσικά στοιχεία και δεν υπάρχει τίποτα που να αποσπά την προσοχή από το γεύμα. Το πιο σημαντικό πράγμα εδώ είναι αυτό που τρως. Για μια αντίστοιχη γαστριμαργική εμπειρία στο Παρίσι μπορείς να πας σε μερικά βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια, όμως το κόστος και η ατμόσφαιρα θα είναι διαφορετικά. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε κάνουν επίσης το “Géosmine” ξεχωριστό. Για παράδειγμα, φτιάχνουμε τα δικά μας αλλαντικά ψαριών από χέλια ή σκουμπριά, αποξηραίνοντας και καπνίζοντας το κρέας. Τα χρησιμοποιούμε για να καρυκεύσουμε κάποιες συνταγές, όπως κάνουμε με τα αλλαντικά κρέατος, αλλά με λιγότερο λίπος», λέει ο τολμηρός Μαξίμ Μπουτιέ.