Μαυρομάτικα με ντοματίνια και σπανάκι στην κατσαρόλα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 κιλό σπανάκι, πλυμένο και χοντροκομμένο (είτε αγοράζουμε περίπου 1½ κιλό, γιατί κατά το καθάρισμα έχει φύρα, είτε παίρνουμε έτοιμο, καθαρισμένο και πλυμένο, σε σακουλάκι στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 – 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες, ή 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 μάτσο άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Πηγή: kathimerini.gr

Μοιραστείτε το άρθρο