Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μαρμελάδα πορτοκάλι με λουίζα

17/10/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μαρμελάδα πορτοκάλι με λουίζα
0
SHARES
Share on Facebook

Τούτη η μαρμελάδα πορτοκάλι με το θαυμάσιο, δυνατό άρωμα έχει κομματάκια από τα φρούτα και τις φλούδες των φρούτων.

Νένα Ισμυρνόγλου

Υλικά

Βάρος: για περίπου 1 κιλό

  • 2 κιλά γερά, ώριμα πορτοκάλια, καλά πλυμένα και σκουπισμένα
  • 1.200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κλωνάρι φρέσκια λουίζα (ή 1 κουτ. σούπας ξερή, όχι τριμμένη)
  • 150 ml νερό
  • 50 ml χυμός λεμονιού

Διαδικασία

  1. Για τη μαρμελάδα πορτοκάλι με λουίζα, ξεκινάμε ξεφλουδίζοντας τα πορτοκάλια και ψιλοκόβουμε τις φλούδες σε μικρά καρέ ή σε λεπτές λωρίδες.
  2. Βάζουμε να βράσει άφθονο νερό (όχι το μετρημένο) σε μια κατσαρόλα και, μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τις φλούδες και τις βράζουμε για 4 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ξανά ο βρασμός.
  3. Έχουμε κοντά μας ένα μεγάλο μπολ με πολύ κρύο νερό και παγάκια. Βγάζουμε τις φλούδες από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνουμε αμέσως στο παγωμένο νερό. Τις αφήνουμε για 2 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
  4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία βρασίματος-βυθίσματος στο παγωμένο νερό άλλες τρεις φορές, ανανεώνοντας κάθε φορά το νερό στην κατσαρόλα και στο μπολ.
  5. Στραγγίζουμε τις φλούδες και τις απλώνουμε σε καθαρές πετσέτες, όπου τις αφήνουμε για 1 ώρα να στεγνώσουν καλά.
  6. Κόβουμε τα καθαρισμένα πορτοκάλια στα τέσσερα, αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και ψιλοκόβουμε τη σάρκα.
  7. Ρίχνουμε τα κομμάτια σε μια βαθιά κατσαρόλα, εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μισό από το μετρημένο νερό και ανακατεύουμε.
  8. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε κατά μέρος για 5 ώρες ή για όλο το βράδυ.
  9. Προσθέτουμε τις φλούδες, ανακατεύουμε και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  10. Σιγοβράζαμε για περίπου 40 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει, μέχρι η μαρμελάδα να δέσει. Αν το μείγμα γίνεται πολύ πυκνό, προσθέτουμε όσο από το υπόλοιπο νερό χρειάζεται.
  11. Περίπου 5 λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη λουίζα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  12. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια, γεμίζοντάς τα μέχρι επάνω, τα κλείνουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα.
  13. Τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσει τελείως η μαρμελάδα και τα φυλάμε σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.

Μυστικά

Αν θέλουμε τη μαρμελάδα τελείως λεία, όταν είναι έτοιμη και πριν τη μοιράσουμε σε βάζα, την πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα, με ραβδομπλέντερ, αφού αφαιρέσουμε τη λουίζα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 224.

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Τριαντάφυλλα από σφολιάτα και μήλα

Next Post

Φωτιά σε επιχείρηση στο δρόμο Ηράκλειο – Μεσαρά

Next Post
Φωτιά σε επιχείρηση στο δρόμο Ηράκλειο – Μεσαρά

Φωτιά σε επιχείρηση στο δρόμο Ηράκλειο – Μεσαρά

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ