Συστατικά
2 πορτοκάλια (300 γρ.)
1 λεμόνι (130 γρ.)
250 γρ. χυμό από πορτοκάλι
700 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε, κάθετα στα τέσσερα και κάθε κομμάτι σε πολύ λεπτές λωρίδες (τις γωνίες με την πολύ φλούδα τις αφαιρούμε).
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τις λωρίδες από τα πορτοκάλια και το λεμόνι, το χυμό πορτοκαλιού και το νερό.
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βράζουμε το μείγμα για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα και ξαφρίζουμε όταν χρειαστεί.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20-25 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα.
Μόλις είναι έτοιμη την αποθηκεύουμε σε βάζο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Tip: Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε να ξαφρίζουμε συχνά τη μαρμελάδα ενώ βράζει, έτσι το αποτέλεσμα να είναι καθαρό και όμορφο!
Πηγή: akispetretzikis.com