ΥΛΙΚΑ
3 κιλά φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
Χυμός από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες, τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια και ότι μαυράκι έχουν, τις κόβουμε με το μαχαίρι μέσα στην κατσαρόλα μας και ζυγίζουμε το ακριβές τους βάρος!
Για 3 κιλά καθαρισμένες φράουλες έβαλα 1 κιλό ζάχαρη από πάνω τους, με το μηχάνημα που κάνουμε βελουτέ, τις πάτησα μαζί με τη ζάχαρη, έβαλα στη φωτιά δυνατά στην αρχή, ξάφρισουμε , μετά χαμήλωσουμε τη φωτιά στο μισό περίπου και βρασουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι που να δέσει η μαρμελάδα μας, λίγο πριν δέσει προσθέτουμε και τον χυμό από 1 λεμονάκι
Τοποθετούμε κατευθείαν σε αποστειρωμένα βαζάκια (15 λεπτά στον φούρνο στους 150 βαθμούς ανοιχτά και τα καπάκια τους δίπλα)
αφήνουμε να κάνουν το γνωστό “κλακ” τα καπάκια, δηλαδή να μπούνε προς τα μέσα και αποθηκεύουμε σε δροσερό ντουλάπι
Κρατάνε τουλάχιστον 1 χρόνο εφόσον γίνει σωστά η διαδικασία της κονσερβοποίησης!
Φτιάξτε πεντανόστιμες συνταγές, με γρήγορη εκτέλεση.
Μην χάσεις την ευκαιρία σου να γοητεύσεις με τις δημιουργίες σου σε κάθε αφορμή!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.